Když víno léčí

Už antičtí Řekové věděli o vínu, že je pospěšné člověku jak nemocnému, tak i zdravému. A také věděli, že pro prospěšné účinky vína je nutné jej podávat ve střídmé míře. Hippokrates, antický lékař a filosof, dokonce pravil: „Víno je věc podivuhodně vyhovující člověku.“ A měl velikou pravdu. Víno v přiměřeném množství člověku pomůže osvobodit mysl a navíc prospívá i našemu tělu.

  • HUMMUS
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    šálky vařené cizrny, štáva z citronu, tahini (sezamová pasta).
    Popis receptu:

    Nenechte se zmást názvem! Jedná se o vynikající arabskou pomazánku z cizrny...


    Čas přípravy:: 20m
    Čas vaření:: 10m

    Celý recept...

  • HOLLYWOODSKÉ ZAPEČENÉ FAZOLKY
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    sterilizovaných bílých fazolí, bílého zelí, velkých brambor, cibule, tvrdého sýra, smetany ke šlehání.
    Popis receptu:

    Maličký předkrm z Hollywoodu, který zaujme chutí i netradičním složením. Vhodné i jako samsotatné jídlo


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 40m

    Celý recept...

  • OVESNÁ KAŠE S JAHODAMI
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    ovesných vloček, jahody.
    Popis receptu:

    Klasická ovesná kaše obohacená jahodami, vyikající snídaně i pro sportovce!


    Čas přípravy:: 5m
    Čas vaření:: 10m

    Celý recept...

  • HALVA ZE SJAMJANI
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    pšenice, pšeničné mouky, přepuštěného másla, došabu, jáder vlašských ořechů, anýzu, pepře, skořice.
    Popis receptu:

    Slavnou ázerbajdžánskou halvu si teď můžete udělat sami doma, tentokrát z pšenice


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 4h 30m

    Celý recept...