Když víno léčí

Už antičtí Řekové věděli o vínu, že je pospěšné člověku jak nemocnému, tak i zdravému. A také věděli, že pro prospěšné účinky vína je nutné jej podávat ve střídmé míře. Hippokrates, antický lékař a filosof, dokonce pravil: „Víno je věc podivuhodně vyhovující člověku.“ A měl velikou pravdu. Víno v přiměřeném množství člověku pomůže osvobodit mysl a navíc prospívá i našemu tělu.

  • Kotlety plněné pikantní játrovou směsí
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    větších kotlet, uzeného vepřového bůčku, kuřecích jater, žempionů, vlašáků.
    Popis receptu:

    Lahodné kotlety s jártovou nádivkou si zamilujete.


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...

  • BÍLÁ HOUBOVÁ OMÁČKA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    mouky, smetany, kys smetany, smesi hub.
    Popis receptu:

    Vynikající máčka pro milovníky hub, vhodná ke knedlikům.


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...

  • PAŽITKOVÁ POMAZÁNKA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    jemného tvarohu, jarní cibulky, pažitky.
    Popis receptu:

    Tradiční lehká pomazánka vhodná na chleba i na jednohubky


    Čas přípravy:: 5m
    Čas vaření:: 5m

    Celý recept...

  • CITRÓNOVÝ ŠERBET
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    citron, cukru, šafránu, koriandru nebo bazalky, vody, ledu.
    Popis receptu:

    Další z našich ázerbajdžánských nápojů s nezaměnitelnou chutí


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...