Zdravá „éčka“

Éčka – jsou všude. Skoro na každém balení je malé písmenko „E“ a za ním pár čísel. Co označují, co signalizují a čeho se obávat? Celkově panuje názor, že éčka jsou chemické dodatky v potravinách a nápojích, které jsou například levnější než jejich přirozené protějšky (jednotka aspartamu je sladší více jak desetkrát než klasický cukr).

  • Boloňská omáčka na špagety z TOFU
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    tofu natural, cibule, plechovky rajského protlaku.
    Popis receptu:

    Vege verze oblíbené boloňské omáčky, která se hodí ke špagetám


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • PACHLAVA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    mouky, přepuštěného másla, mléka, vajec, vlašáků, cukru.
    Popis receptu:

    Jednoduchý mouník netradičních tvarů s ještě netradičnější chutí a vůní


    Čas přípravy:: 1h 10m
    Čas vaření:: 40m

    Celý recept...

  • PACHLAVA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    mouky, přepuštěného másla, mléka, vajec, vlašáků, cukru.
    Popis receptu:

    Jednoduchý mouník netradičních tvarů s ještě netradičnější chutí a vůní


    Čas přípravy:: 1h 10m
    Čas vaření:: 40m

    Celý recept...

  • ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    ředkviček, jemného tvarohu, nivy, řeřichové natě.
    Popis receptu:

    Skvělá, trošku pikantní, pomazánka


    Čas přípravy:: 5m
    Čas vaření:: 5m

    Celý recept...