Zdravá „éčka“

Éčka – jsou všude. Skoro na každém balení je malé písmenko „E“ a za ním pár čísel. Co označují, co signalizují a čeho se obávat? Celkově panuje názor, že éčka jsou chemické dodatky v potravinách a nápojích, které jsou například levnější než jejich přirozené protějšky (jednotka aspartamu je sladší více jak desetkrát než klasický cukr).

  • Hraběnčiny řezy
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    prášek do pečiva, žloutky, cukru, rozinky, polohrubé mouky, ořechy, strouhanka, jablka, marmeláda, Hera.
    Popis receptu:

    Hraběnčiny řezy, do kterých lze dát ovoce, které zrovna máte po ruce...


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • BURRITOS (plněné tortilly)
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    červených fazolí, cibule, rajčatového protlaku, kukuřice, tortily.
    Popis receptu:

    Parádní a velmi oblíbené mexické jídlo bez masa


    Čas přípravy:: 5m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • TAGLIATELLE S HOUBAMI JAMIE OLIVIERA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    těstoviny Tagliatelle , parmezánu, hub.
    Popis receptu:

    Parádní recept odslavného anglického kuchaře Jamieho Olivera!


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • KNEDLO ZELO SOJO
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    sojových plátků, kyselého zelí, rostlinné máslo.
    Popis receptu:

    Vynikající alternativa pro klasické české knedlo-zelo-vepřo.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 45m

    Celý recept...