Zdravá „éčka“

Éčka – jsou všude. Skoro na každém balení je malé písmenko „E“ a za ním pár čísel. Co označují, co signalizují a čeho se obávat? Celkově panuje názor, že éčka jsou chemické dodatky v potravinách a nápojích, které jsou například levnější než jejich přirozené protějšky (jednotka aspartamu je sladší více jak desetkrát než klasický cukr).

  • CHLÉB TANDOORI
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    kvasnic, sezmových semínek na posypání, vlažné vody, chlebové mouky.
    Popis receptu:

    A aby byla plejáda ázerbajdžánské kuchyně kompletní - nesmí na vyšem stole chybět jejich tradiční chléb


    Čas přípravy:: 1h 30m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • Meruňková buchta snadno a rychle
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    hladké mouky, cukru, oleje, vajec, sody, sklenice zavařených meruněk.
    Popis receptu:

    Skvělá a rychle upečená buchta!


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • Meruňkový džem
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    meruňek, cukru.
    Popis receptu:

    Připravte si i vy domácí meruňkový džem!


    Čas přípravy:: 1h
    Čas vaření:: 1h

    Celý recept...

  • VAJEČNÁ POMAZÁNKA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    vajec, másla, jarní cibulka, nakládané okurky, hořčice, mekký tvaroh.
    Popis receptu:

    Skvělá pomazánka, velmi jednoduchá ale zato chutná!


    Čas přípravy:: 5m
    Čas vaření:: 5m

    Celý recept...