Zdravá „éčka“

Éčka – jsou všude. Skoro na každém balení je malé písmenko „E“ a za ním pár čísel. Co označují, co signalizují a čeho se obávat? Celkově panuje názor, že éčka jsou chemické dodatky v potravinách a nápojích, které jsou například levnější než jejich přirozené protějšky (jednotka aspartamu je sladší více jak desetkrát než klasický cukr).

  • ŠEKINSKÁ OVMA - FJATIR
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    mouky, cukru, másla, mléka, vajec, šafránu.
    Popis receptu:

    Lahodný a snadno připravitelný ázerbajdžánský recept na parádní dezert, kterým překvapíte a nadchnete


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • SÝROVO-PAPRIKOVÁ QUESADILLA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    různě barevných paprik, feferonky, čedaru, tortily.
    Popis receptu:

    Vynikající mexický kousek,který u nás ovšem není moc znám. Vyzkoušejte!


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • BÍLÁ HOUBOVÁ OMÁČKA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    mouky, smetany, kys smetany, smesi hub.
    Popis receptu:

    Vynikající máčka pro milovníky hub, vhodná ke knedlikům.


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...

  • Zapečené rybí filé se zeleninou
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    rybího filé, tvrdého sýru, zeleniny ((mrkev, zelený hrášek, kukuřice), vařených brambor.
    Popis receptu:

    Rybyj sou zdravé a zelenina ještě víc. V této pěkné kombinaci vám to sní i malé dítě ;)


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...