Články

Když víno léčí

Už antičtí Řekové věděli o vínu, že je pospěšné člověku jak nemocnému, tak i zdravému. A také věděli, že pro prospěšné účinky vína je nutné jej podávat ve střídmé míře. Hippokrates, antický lékař a filosof, dokonce pravil: „Víno je věc podivuhodně vyhovující člověku.“ A měl velikou pravdu. Víno v přiměřeném množství člověku pomůže osvobodit mysl a navíc prospívá i našemu tělu.

  • ŠPANĚLSKÁ BRAMBOROVÁ TORTILLA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    olivového oleje, brambor, cibule, vejce, kukuřice.
    Popis receptu:

    Vynikající tortila z brambor ze španělska, vhodná i jako dezert pro ty, kteří raději slané než sladké


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • NAKLÁDANÁ RAJČATA S BAKLAŽÁNY
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    baklažánu, rajčat.
    Popis receptu:

    Něco nového z rajčat a přitom ne ze středomoří? Vyzkoušejte ázerbajdžánskou lahůdku!


    Čas přípravy:: 2h 10m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • ZAPEČENÝ PLNĚNÝ LILEK
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    lilek, cibule, červená paprika, rajčat, parmezánu.
    Popis receptu:

    Vynikající a lehký zapečený lilek.


    Čas přípravy:: 15m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • BUDAPEŠŤSKÁ pomazánka
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    jemého tvarohu, cibulka, malá kapie.
    Popis receptu:

    Tradiční pomazánka vhodná pro každého


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...