Články

Když víno léčí

Už antičtí Řekové věděli o vínu, že je pospěšné člověku jak nemocnému, tak i zdravému. A také věděli, že pro prospěšné účinky vína je nutné jej podávat ve střídmé míře. Hippokrates, antický lékař a filosof, dokonce pravil: „Víno je věc podivuhodně vyhovující člověku.“ A měl velikou pravdu. Víno v přiměřeném množství člověku pomůže osvobodit mysl a navíc prospívá i našemu tělu.

  • KNEDLO ZELO LILKO
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    lilku, kyselého zelí.
    Popis receptu:

    Vcelku puristická, ale velmi chutná a lehká verze jinak oblíbeného jídla, kterou jsme si zkrátka zamilovali.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 40m

    Celý recept...

  • Zeleninový salát s kuřecím masem
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    kuřecího, čínského zelí, kukuřice, sterilovaných fazolí, jogurtu, měkkého sýru, pórku, okurky, rajčete, mrkve.
    Popis receptu:

    Jednoduchý a příjemný salát s kuřecím, dobrý třeba v létě i k obědu nebo večeři


    Čas přípravy:: 20m
    Čas vaření:: 15m

    Celý recept...

  • Srnčí medailónky na víně
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    srnčí kýty nebo hřbetu.
    Popis receptu:

    Vynikající srnčí, recept vhodný i jako předkrm nebo pochoutka na myslivecké akce


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • ZAPEČENÉ BAGETY S COUS COUS SALÁTEM
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    menší celozrné bagetky, mozzarela, rajčat.
    Popis receptu:

    Skvělé lehké jídlo vhodné jako svačina nebo večeře


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...