Léčivé účinky zázvoru

Chcete posílit imunitu? Chcete i v mrazech zůstat fit? Zapomeňte na umělé vitamínové doplňky a šáhněte po něčem, co vašemu tělu určitě neuškodí a po něčem, co je zdravé a dostupné pro kohokoliv. Nejlepším bojovníkem proti nachlazení a všelijakým virovým onemocněním je totiž zázvor.

Tajemství skořice

Skořice? Vánoce a štrúdl. Ale skořice umí mnohem víc, než příjemně vonět a dodávat chuť jablkům a cukru. Skořice je totiž lékem. Není proto divu, že v 15. a 16. století byla skořice nejvíce ceněna mezi všemi orientálními kořeními. O jejích blahodárných účincích se psalo již před čtyřmi tisíci lety v Číně.

Tajemství celeru

Celer je jednoznačně a jednoduše řečeno skvělé afrodiziakum. A není to žádná novinka. O jeho účincích na potenci věděli již staří Egypťané a samozřejmě i Římané. A není to radostná zpráva jen pro pány, působí totiž i na ženy, které přivádí k chuti k milostným hrátkám.

  • Plněné rohlíky - mandlové nebo ořechové
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    hladké mouky, smetany, másla, cukru krupice, moučkového cukru, droždí, mandlí, vejce, kardamonu, koňaku.
    Popis receptu:

    Jednoduchý recept na plněné sladké rohlíky, který pochází až z dalekého Ázerbajdžánu


    Čas přípravy:: 20m
    Čas vaření:: 40m

    Celý recept...

  • FALAFEL TABOULEH
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    rajčat, cibule, kudrny, kuskusu.
    Popis receptu:

    JEstli máte rádi falafel, vyzkoušejte tuhle svěží verzi na rajčatech


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...

  • Karšouch
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    mletého masa, strouhaných syrových brambor, cibule, vajec.
    Popis receptu:

    Karšouch je něco jako karbanátek, ale stokrát lepší! Skvělý je i jako předkrm - studený i teplý


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • JARPAG DOLMA - plněné vinné listy
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    skopového, cibule, rýže, natě kopru, máty a koriandru, listů vinné révy, přepuštěného másla, kyselého mléka.
    Popis receptu:

    K ázerbajdžánské kuchyni patří skopové a dolma. Zde obohacená ještě vinnými listy.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 40m

    Celý recept...