FALAFEL (zákl. recept)

Vynikající arabský \"karbanátek\" z cizrny, který si vás získá! Vhodné jako příloha, předkrm, svačina nebo i rovnou oběd.

Obtížnost
Kategorie:  Předkrmy Zeleninové Z luštěnin a rýže Přílohy  -  Příprava: 20m  -  Doba vaření: 15m  - 
Hodnocení  5.00/5

Ingredience

Pro 4 lidi/í ()


Další údaje o receptu

(Dietní, Vegetariánský, gluten free)

Postup přípravy receptu

  1. 1 šálek cizrny necháme namočenou přes noc (12-20h), aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá (zdvojnásobí objem).
  2. Slijeme vodu a pečlivě rozmixujeme cizrnu na jemnou kaši (nevaříme jí!). Do mixéru poté přidáme nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme.
  3. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření (nejvíce římský kmín) a dáme na 20 minut do lednice. Tvarujeme kuličky či placičky (3-4cm v průměru) a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě.
  4. Smažíme ve velké vrstvě oleje na středním plameni a než jsou nahnědlé, tak na ně nesaháme, aby se nerozpadly.
  5. Smažené placičky necháme okapat na ubrousku. Podáváme v pita chlebu, pšeničné tortille, arabském chlebu s cous cous salátem nebo s hranolkami a zeleninou.

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 5 + 4?

Vaše komentáře pro tento recept (18)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • LANGOŠE
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    hladké mouky, droždí.
    Popis receptu:

    Jednoduchý recept na tradiční českou pochoutku, kteoru znáte třeba z poutí


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...

  • RAJČATOVÁ POLÉVKA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    rajčat, cibule, zeleninového vývaru, vařené rýže, parmazánu.
    Popis receptu:

    skvělá polévka s chutí Itálie a Středomoří.


    Čas přípravy:: 5m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • Zelná Dolma
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    skopového, cibule, hrášku, zelí, kaštanů, koriandru, rajčat.
    Popis receptu:

    skvělá variace ázerbajdžánské dolmy, tnetokrát se zeleninou


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • BOZARTMA Z KUŘETE
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    celé kuře, brambor, másla, cibule, koriandru, kopru.
    Popis receptu:

    Pro Ázerbajdžánce sice chudší jídlo, ale pro nás je to stále exotická pochoutka, kteoru děláme poměrně často


    Čas přípravy:: 15m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...