VÝTEČNÉ ZAPEČENÉ KAPUSTIČKY

Lahodné zapékané kapustičky, kteér sme si přivezli z dovolené. Toto jídlo chutná i těm, kteří jinak kapustičky nemusí:-)

Obtížnost
Kategorie:  Zeleninové Vegetariánské  -  Příprava: 15m  -  Doba vaření: 40m  - 
Hodnocení  0.00/5

Ingredience

Pro 4 lidi/í ()


Další údaje o receptu

(Dietní, Vegetariánský)

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkovou kapustu pečlivě očistíme, důkladně omyjeme, vložíme ji do vroucí osolené vody a přibližně 5 minut povaříme. Vodu potom dokonale slijeme, kapustičky propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
  2. Potom povařené kapustičky přendáme do větší máslem vymazané zapékací misky, zalijeme je 2/3 smetany, dobře je osolíme a opepříme.Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, polovinu dáme do studené vody a na druhou část nalijeme zbytek smetany, osolíme a opepříme.
  3. Brambory se smetanou opatrně rozložíme na kapustičky a vše dohromady vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Abychom vytvořili z brambor zlatavou a křupavou kůru, vyndáme zbylé brambory z vody, necháme je důkladně okapat nebo je můžeme osušit v utěrce a co nejrychleji je osmažíme na rozpáleném oleji.
  4. Pak osmažené brambory přendáme do zapékací mísy na kapustičky a ještě je společně krátce zapečeme. Při podávání můžeme kapustičky na talíři ještě posypat najemno nakrájenou jarní cibulkou.

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 2 + 2?

Vaše komentáře pro tento recept (2415)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • PLOV
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    skopového, rýže, přepuštěného másla, rozinek, kizilachty*, cibule, kaštanů, šafránu, vejce.
    Popis receptu:

    Přeneste si do své kuchyněk ousek exotického Ázerbájdžánu s tímto jemným pokrmem


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • PILAF ŠIRIN
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    rýže, přepuštěného másla, rozinek, sušených meruněk, cukru, sušených švestek, mouky.
    Popis receptu:

    Další sladký ázerbajdžánský pilaf, tentokrát ale bez masa


    Čas přípravy:: 15m
    Čas vaření:: 15m

    Celý recept...

  • NAKLÁDANÉ PLNĚNÉ PAPRIKY po ázerbajdžánsku
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    kapií, česneku, petrželové natě, máty, paprik do náplně, viného octa.
    Popis receptu:

    Vyzkoušejte plněné papriky, tentokrát ale ne na paprice a smětaně, ale po ázerbajdžánsku


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • TAGLIATELLE S HOUBAMI JAMIE OLIVIERA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    těstoviny Tagliatelle , parmezánu, hub.
    Popis receptu:

    Parádní recept odslavného anglického kuchaře Jamieho Olivera!


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...