VÝTEČNÉ ZAPEČENÉ KAPUSTIČKY

Lahodné zapékané kapustičky, kteér sme si přivezli z dovolené. Toto jídlo chutná i těm, kteří jinak kapustičky nemusí:-)

Obtížnost
Kategorie:  Zeleninové Vegetariánské  -  Příprava: 15m  -  Doba vaření: 40m  - 
Hodnocení  0.00/5

Ingredience

Pro 4 lidi/í ()


Další údaje o receptu

(Dietní, Vegetariánský)

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkovou kapustu pečlivě očistíme, důkladně omyjeme, vložíme ji do vroucí osolené vody a přibližně 5 minut povaříme. Vodu potom dokonale slijeme, kapustičky propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
  2. Potom povařené kapustičky přendáme do větší máslem vymazané zapékací misky, zalijeme je 2/3 smetany, dobře je osolíme a opepříme.Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, polovinu dáme do studené vody a na druhou část nalijeme zbytek smetany, osolíme a opepříme.
  3. Brambory se smetanou opatrně rozložíme na kapustičky a vše dohromady vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Abychom vytvořili z brambor zlatavou a křupavou kůru, vyndáme zbylé brambory z vody, necháme je důkladně okapat nebo je můžeme osušit v utěrce a co nejrychleji je osmažíme na rozpáleném oleji.
  4. Pak osmažené brambory přendáme do zapékací mísy na kapustičky a ještě je společně krátce zapečeme. Při podávání můžeme kapustičky na talíři ještě posypat najemno nakrájenou jarní cibulkou.

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 0 + 3?

Vaše komentáře pro tento recept (2413)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • GNOCCHI S BROKOLICÍ
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    balení gnocchi, brokolice, cibule, tvrdého sýra.
    Popis receptu:

    Vynikající recept pro brokolici, která si s gnocchi tak dobře rozumí!


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • MUNGO A ZELENINA NA KARI
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    mungo fazolí, mrkve, celeru, cibule, smetany.
    Popis receptu:

    jednoduchý recept na mungo se zeleninou na kari


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • KNEDLO ZELO SOJO
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    sojových plátků, kyselého zelí, rostlinné máslo.
    Popis receptu:

    Vynikající alternativa pro klasické české knedlo-zelo-vepřo.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 45m

    Celý recept...

  • Boršč
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    cibule, rajčata, stroužky česneku, červená řepa, celerové řapíky, brambor, bílé zelí, přepuštěného másla, zel. vývaru, cukru, citronová šťáva, zákysu, svazek petrželky, snítky kopru.
    Popis receptu:

    Tradiční ruská polévka, která je dle mě vhodná pro každou příležitost. Nebojte se, si jí uvařit.


    Čas přípravy:: 15m
    Čas vaření:: 1h

    Celý recept...