HOLLYWOODSKÉ ZAPEČENÉ FAZOLKY

Maličký předkrm z Hollywoodu, který zaujme chutí i netradičním složením. Vhodné i jako samsotatné jídlo

Obtížnost
Kategorie:  Předkrmy Z luštěnin a rýže Vegetariánské  -  Příprava: 10m  -  Doba vaření: 40m  - 
Hodnocení  5.00/5

Ingredience

Pro 4 lidi/í ()


Další údaje o receptu

(Dietní, Vegetariánský, gluten free)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na větší kusy (5cm), ve větším množství osolené vody povaříme asi 3 minuty, scedíme a necháme okapat. Vařené brambory oloupeme, pokrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme.
  2. V kastrůlku rozehřejeme 2 lžíce másla, krátce na něm osmahneme mouku a za stálého míchání pomalu přiléváme smetanu. Zahříváme, dokud omáčka nezhoustne, pak ji osolíme, opepříme a odstavíme.
  3. V jiné nádobě rozehřejeme lžíci másla, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme chilli a konzervované fazole i s nálevem a vše důkladně prohřejeme.
  4. Zapékací misku vymažeme zbylým máslem, vyložíme spařenými listy zelí a na ně rozprostřeme fazole. Na fazole položíme vrstvu plátků brambor, zalijeme smetanovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
  5. V horké troubě zapečeme asi 25 minut, až se sýr na povrchu roztaví a zezlátne. Podáváme horké.

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 3 + 0?

Vaše komentáře pro tento recept (28)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • Chilli červená čočka s fazolemi
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    cibule, červené loupané čočky, vařených fazolí, rajče, vody.
    Popis receptu:

    vynikající pikantní luštěninový pokrm, který se v menší míře hodí třeba i jako příloha ke stejkům...


    Čas přípravy:: 5m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • KUTABY S MASEM
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    skopového, cibule, granátového jablka, mouky, přepuštěného másla.
    Popis receptu:

    Národní pochoutka z Ázerbajdžánu - vhodná studená i teplá, jako předkrm i hlavní jídlo nebo příloha k salátům


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • HALVA ZE SJAMJANI
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    pšenice, pšeničné mouky, přepuštěného másla, došabu, jáder vlašských ořechů, anýzu, pepře, skořice.
    Popis receptu:

    Slavnou ázerbajdžánskou halvu si teď můžete udělat sami doma, tentokrát z pšenice


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 4h 30m

    Celý recept...

  • KARBANÁTKY Z ČERVENÉ ČOČKY
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    mrkev, řapíků celeru, vařené červené čočky, stroužek česneku, strouhanky.
    Popis receptu:

    Vynikající \"karbanátky\" z červené čočky


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 40m

    Celý recept...