KARBANÁTKY Z ČERVENÉ ČOČKY

Vynikající \"karbanátky\" z červené čočky

Obtížnost
Kategorie:  Maso Z luštěnin a rýže Vegetariánské  -  Příprava: 10m  -  Doba vaření: 40m  - 
Hodnocení  5.00/5

Ingredience

Pro 4 lidi/í ()


Další údaje o receptu

(Dietní, Vegetariánský, gluten free)

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku 10-12 minut vaříme ve vodě (změkne, zežloutne) a slijeme. Řapíkatý celer nasekáme na malé kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme a zprudka orestujeme zeleninu na pánvi s trochou olivového oleje.
  2. Polovinu čočky rozmělníme na kaši (mixérem nebo přes síto) a poté všechnu čočku smícháme s opečenou zeleninou, kari, najemno nasekanou petrželkou, citronovou kůrou (není nutná), osolíme a opepříme.
  3. Do směsi postupně přisypáváme strouhanku dokud nemáme tvarovatelné těsto. Z hmoty vytvarujeme karbanátky (cca 8), obalíme ve strouhance a opečeme na troše olivového oleje na mírném plameni pět minut z každé strany.
  4. Podáváme s bramborami (vařenými či ochucenými grilovanými) nebo s pečivem. Tyto karbanátky jsou měkčí a drobivé, ale chuťově vynikající.

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 4 + 2?

Vaše komentáře pro tento recept (1)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • Řezy Míša
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    polohrubé mouky , vajec, krupicového cukru , kakaa, oleje, měkkého tvarohu, hera, jemného cukru.
    Popis receptu:

    Vynikající buchta, která je jednoduchá, tkaže vám ji mohou pomoci připravovat i vaše děti


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • CIZRNOVÁ POLÉVKA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    vařené cizrny, másla, cibule, česeku, smetany (sojové).
    Popis receptu:

    Skvělá a jednoduchá polévka pro milovníky cizrny.


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...

  • Pilaf se slepicí
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    slepičího masa, cibue, rýže, loupaných mandlí, lavašanu* nebo kizil-achty, rozinek.
    Popis receptu:

    Pokud nemáte rádi skopové a přesto byste rádi ochutnali exotickou ázerbájdžánskou kuchyni, je tu pro vás pilaf se slepicí


    Čas přípravy:: 30m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • TVAROHOVÉ JAHODOVÉ KNEDLÍKY
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    měkkého tvarohu, jahod, vejce, mouky.
    Popis receptu:

    jednoduchý recept na oblíbené tvarohové knedlíky s jahodami


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...