KARBANÁTKY Z ČERVENÉ ČOČKY

Vynikající \"karbanátky\" z červené čočky

Obtížnost
Kategorie:  Maso Z luštěnin a rýže Vegetariánské  -  Příprava: 10m  -  Doba vaření: 40m  - 
Hodnocení  5.00/5

Ingredience

Pro 4 lidi/í ()


Další údaje o receptu

(Dietní, Vegetariánský, gluten free)

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku 10-12 minut vaříme ve vodě (změkne, zežloutne) a slijeme. Řapíkatý celer nasekáme na malé kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme a zprudka orestujeme zeleninu na pánvi s trochou olivového oleje.
  2. Polovinu čočky rozmělníme na kaši (mixérem nebo přes síto) a poté všechnu čočku smícháme s opečenou zeleninou, kari, najemno nasekanou petrželkou, citronovou kůrou (není nutná), osolíme a opepříme.
  3. Do směsi postupně přisypáváme strouhanku dokud nemáme tvarovatelné těsto. Z hmoty vytvarujeme karbanátky (cca 8), obalíme ve strouhance a opečeme na troše olivového oleje na mírném plameni pět minut z každé strany.
  4. Podáváme s bramborami (vařenými či ochucenými grilovanými) nebo s pečivem. Tyto karbanátky jsou měkčí a drobivé, ale chuťově vynikající.

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 4 + 2?

Vaše komentáře pro tento recept (1)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • FALAFEL TABOULEH
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    rajčat, cibule, kudrny, kuskusu.
    Popis receptu:

    JEstli máte rádi falafel, vyzkoušejte tuhle svěží verzi na rajčatech


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...

  • LANGOŠE
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    hladké mouky, droždí.
    Popis receptu:

    Jednoduchý recept na tradiční českou pochoutku, kteoru znáte třeba z poutí


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...

  • ŠPENÁTOVÉ GNOCCHI
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    balení gnocchi, špenátu, cibule, parmezánu.
    Popis receptu:

    Určitě si tuhle lehkou a svěží chuť špenátu s gnocchi zamilujete jako já


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • Krůtí závitky s jablkovou omáčkou
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    krůtích prsou, plátků anglické slaniny.
    Popis receptu:

    Krůta se moc nejí, ale přesto je skvělým a lahodným masem ,tka se ji nebjte ozkoušet, třeba s jablečnou omáčkou


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 40m

    Celý recept...