VEG SVÍČKOVÁ

Velmi chutná alternativa pro milovníky hustých \\\"smetanových\\\" omáček ve vege stylu.

Obtížnost
Kategorie:  Maso Ostatní masa Omáčky Vegetariánské  -  Příprava: 15m  -  Doba vaření: 1h  - 
Hodnocení  0.00/5

Ingredience

Pro 4 lidi/í ()


Další údaje o receptu

(Dietní, Vegetariánský)

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku na máslo, na to nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer, pórek). Okořenit (bobkový list, tymián, nové koření, hřebíček, trošičku skořice).
  2. Dusit a podlévat (možno dát kostku či dvě zeleninového bujónu) až se to rozvaří skoro na kaši. Zahustit kys. smetanou s hladkou moukou (kdyby moc husté, tak víc smetany).
  3. Propasírovat, osolit, okyselit (octem), malinko osladit.
  4. Podávat s hous. knedlíky a brusinkami. Pro optickou náhradu masa se hodí osmahlé kousky Tofu (nejlépe marinované a naložené do koření), které příjemně splyne s omáčkou a dodává jídlu vyváženost. Přesvědčivější variantou jsou plátky seitanu, které posypané kořením na svíčkovou lehce osmahnete na másle a dáte do omáčky povařit.

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 4 + 3?

Vaše komentáře pro tento recept (14)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • PLNĚNÉ PAPRIKY vegetariánské
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    cibule, zelené papriky, sojového granulátu, rýže.
    Popis receptu:

    Vynikající verze klasického českého jídla, které potěší nejen vegetariány.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 45m

    Celý recept...

  • Meruňková buchta snadno a rychle
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    hladké mouky, cukru, oleje, vajec, sody, sklenice zavařených meruněk.
    Popis receptu:

    Skvělá a rychle upečená buchta!


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ  vegetariánský
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    sojových kostek, cibule, kyselého zleí, česneku.
    Popis receptu:

    Pro milovníky maďarské kuchyně trocha toho segedínu bez masa.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...