Boršč

Tradiční ruská polévka, která je dle mě vhodná pro každou příležitost. Nebojte se, si jí uvařit.

Obtížnost
Kategorie:  Polévky Vegetariánské  -  Příprava: 15m  -  Doba vaření: 1h  - 
Hodnocení  5.00/5

Ingredience

Pro 1 Dozen(s) ()


Další údaje o receptu

(Vegetariánský)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata přelijeme vroucí vodou, necháme 1 minutu působit, stáhneme slupku a dužinu nakrájíme na kostky.
  2. Česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  3. Celerové řapíky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na středně veliké kostky.
  4. Bílé zelí očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
  5. Cibuli podusíme na přepuštěném másle do sklovita. Přidáme zeleninu a asi 15min dusíme na mírném plameni.
  6. Přilijeme vývar, okořeníme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou a necháme dalších 30min povařit.
  7. Zelené bylinky omyjeme, nahrubo nasekáme a část z nich odložíme stranou. Zbytek vmícháme do polévky.
  8. Polévku podáváme se zákysem a posypeme zbývajícími bylinkami.

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 3 + 0?

Vaše komentáře pro tento recept (12)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • SKOPOVÁ PEČENĚ PO ÁZERBÁJDŽÁNSKU
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    skopového, skopových ledvinek, másla, cibule, rajčat, mouky.
    Popis receptu:

    Vynikající skopová pečeně z Kavkazu


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...

  • Bramborové ragú
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    hovězího vývaru, sardelových filet, rajčat, drůbeží klobásy, brambor, smetany, celerových řapíků.
    Popis receptu:
    Brambory se zeleninou, rybou, klobásou, kořením, kapari a smetanou.

    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 35m

    Celý recept...

  • KUTABY S MASEM
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    skopového, cibule, granátového jablka, přepuštěného másla, mouky.
    Popis receptu:

    Tradiční ázerbajdžánské šeničné placky se skopovým


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ  vegetariánský
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    sojových kostek, cibule, kyselého zleí, česneku.
    Popis receptu:

    Pro milovníky maďarské kuchyně trocha toho segedínu bez masa.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...