Polévka z červené čočky s noky

Velmi sytá polévka, vhodná i jako hlavní chod. Vhodný recept pro vegetariány.

Obtížnost
Kategorie:  Polévky Vegetariánské  -  Příprava: 10m  -  Doba vaření: 30m  - 
Hodnocení  5.00/5

Ingredience

Pro 1 Dozen(s) ()


Další údaje o receptu

(Vegetariánský)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si: zeleninový vývar, červená čočka, mrkev, máslo, hl. mouka, bio vejce, pórek, koření, petrželka.
  2. Dáme vařit vodu s kostkou zeleninového bujónu. Do hrnce s bujónem dáme asi 2 hrsti červené čočky.
  3. Mezitím nastrouháme mrkev najemno a orestujeme jí na rozehřátém másle. Poté přidáme 2 lžíce hladké mouky a 1 vejce.
  4. Důkladně zamícháme, vyklopíme na talíř a necháme trochu vychladnout.
  5. Poté z této hmoty vykrajujeme lžičkou noky, které vhodíme do vroucí vody s čočkou.
  6. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, pepř, vegetu, možno ještě zahustit jíškou a před koncem varu přidáme nakrájenou petrželku. 

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 4 + 3?

Vaše komentáře pro tento recept (3)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • MARINOVANÝ ČESNEK
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    česneku, viného octa, nového koření, hřebíčku, bobkového listu.
    Popis receptu:

    Jednoduchý recept na lahodný marinovaný česnek z Ázerbajdžánu


    Čas přípravy:: 5m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • Zeleninový salát s kuřecím masem
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    kuřecího, čínského zelí, kukuřice, sterilovaných fazolí, jogurtu, měkkého sýru, pórku, okurky, rajčete, mrkve.
    Popis receptu:

    Jednoduchý a příjemný salát s kuřecím, dobrý třeba v létě i k obědu nebo večeři


    Čas přípravy:: 20m
    Čas vaření:: 15m

    Celý recept...

  • JARPAG DOLMA - plněné vinné listy
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    skopového, cibule, rýže, natě kopru, máty a koriandru, listů vinné révy, přepuštěného másla, kyselého mléka.
    Popis receptu:

    K ázerbajdžánské kuchyni patří skopové a dolma. Zde obohacená ještě vinnými listy.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 40m

    Celý recept...

  • Slepované Bé-bé oplatky
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    balení bebe, čokolády na vaření.
    Popis receptu:

    jednoduché a dobré, zvláště jako odměna pro děti!


    Čas přípravy:: 5m
    Čas vaření:: 10m

    Celý recept...