Polévka z červené čočky s noky

Velmi sytá polévka, vhodná i jako hlavní chod. Vhodný recept pro vegetariány.

Obtížnost
Kategorie:  Polévky Vegetariánské  -  Příprava: 10m  -  Doba vaření: 30m  - 
Hodnocení  5.00/5

Ingredience

Pro 1 Dozen(s) ()


Další údaje o receptu

(Vegetariánský)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si: zeleninový vývar, červená čočka, mrkev, máslo, hl. mouka, bio vejce, pórek, koření, petrželka.
  2. Dáme vařit vodu s kostkou zeleninového bujónu. Do hrnce s bujónem dáme asi 2 hrsti červené čočky.
  3. Mezitím nastrouháme mrkev najemno a orestujeme jí na rozehřátém másle. Poté přidáme 2 lžíce hladké mouky a 1 vejce.
  4. Důkladně zamícháme, vyklopíme na talíř a necháme trochu vychladnout.
  5. Poté z této hmoty vykrajujeme lžičkou noky, které vhodíme do vroucí vody s čočkou.
  6. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, pepř, vegetu, možno ještě zahustit jíškou a před koncem varu přidáme nakrájenou petrželku. 

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 3 + 3?

Vaše komentáře pro tento recept (3)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • Spagetti Carbornara - česká verze
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    smetany, parmazánu, vajec, slaniny, cibule, špaget.
    Popis receptu:

    Jednoduchý recept na italské špaety s českými surovinami. Pozměněný recept od originální italské receptury, přidaná cibule a smetana.


    Čas přípravy:: 15m
    Čas vaření:: 15m

    Celý recept...

  • Hraběnčiny řezy
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    prášek do pečiva, žloutky, cukru, rozinky, polohrubé mouky, ořechy, strouhanka, jablka, marmeláda, Hera.
    Popis receptu:

    Hraběnčiny řezy, do kterých lze dát ovoce, které zrovna máte po ruce...


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • SÝROVO-PAPRIKOVÁ QUESADILLA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    různě barevných paprik, feferonky, čedaru, tortily.
    Popis receptu:

    Vynikající mexický kousek,který u nás ovšem není moc znám. Vyzkoušejte!


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • ZELNÝ KOLÁČ
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    listového těsta, zelí, cibule.
    Popis receptu:

    Vynikající nesladký koláč pro mlsné jazýčky.


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...