Jehněčí kýta v rybízové omáčce

Labužnická omáčka k labužnickéhmu masu!

Obtížnost
Kategorie:  Maso Skopové maso Ostatní masa Omáčky  -  Příprava: 20m  -  Doba vaření: 1h 44m  - 
Hodnocení  5.00/5

Ingredience

Pro 4 lidi/í ()


Postup přípravy receptu

  1. Maso protkneme plátky česneku, osolíme a opepříme a 15 minut opékáme ze všech stran. Maso vyjmeme a na tuk vložíme cibuli a osmahneme, přidáme červené víno a pomerančovou šťávu, snítku rozmarýnu, vložíme kýtu a pečeme 1 a 1/2 hodiny.
  2. Kolem masa vyrovnáme brambory a mrkev a pečeme 20 minut. Zelené fazole blanšírujeme a přidáme do kastrolu . Kýtu po propečení vyndáme na servírovací mísu a obložíme zeleninou.
  3. Vypečenou šťávu přivedeme k varu a vmícháme rybízový rosol, citrónovou šťávu a pomerančovou kůru. Když šťáva zhoustne přidáme červený rybíz a 1-2 minuty povaříme a dochutíme trochou pepře.
  4. Přidáme zbytek vína a hotovou omáčkou přelijeme kýtu.

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 5 + 3?

Vaše komentáře pro tento recept (5)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • RAJSKÁ OMÁČKA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    cibule, hladké mouky, rajského protlaku.
    Popis receptu:

    Jednoduchý recept na rajskou omáčku, kteoru jsme si poslední dobou veli oblíbili.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 45m

    Celý recept...

  • CIZRNOVÁ POLÉVKA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    vařené cizrny, másla, cibule, česeku, smetany (sojové).
    Popis receptu:

    Skvělá a jednoduchá polévka pro milovníky cizrny.


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...

  • GNOCCHI AL FUNGHI
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    lesních hub, gnocchi.
    Popis receptu:

    Vynikající houbové nočky s houbami, po kterých se u nás vždy rychle zapráší...


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 0m

    Celý recept...

  • ŠEKINSKÁ OVMA - FJATIR
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    mouky, cukru, másla, mléka, vajec, šafránu.
    Popis receptu:

    Lahodný a snadno připravitelný ázerbajdžánský recept na parádní dezert, kterým překvapíte a nadchnete


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...