Jehněčí kýta v rybízové omáčce

Labužnická omáčka k labužnickéhmu masu!

Obtížnost
Kategorie:  Maso Skopové maso Ostatní masa Omáčky  -  Příprava: 20m  -  Doba vaření: 1h 44m  - 
Hodnocení  5.00/5

Ingredience

Pro 4 lidi/í ()


Postup přípravy receptu

  1. Maso protkneme plátky česneku, osolíme a opepříme a 15 minut opékáme ze všech stran. Maso vyjmeme a na tuk vložíme cibuli a osmahneme, přidáme červené víno a pomerančovou šťávu, snítku rozmarýnu, vložíme kýtu a pečeme 1 a 1/2 hodiny.
  2. Kolem masa vyrovnáme brambory a mrkev a pečeme 20 minut. Zelené fazole blanšírujeme a přidáme do kastrolu . Kýtu po propečení vyndáme na servírovací mísu a obložíme zeleninou.
  3. Vypečenou šťávu přivedeme k varu a vmícháme rybízový rosol, citrónovou šťávu a pomerančovou kůru. Když šťáva zhoustne přidáme červený rybíz a 1-2 minuty povaříme a dochutíme trochou pepře.
  4. Přidáme zbytek vína a hotovou omáčkou přelijeme kýtu.

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 0 + 3?

Vaše komentáře pro tento recept (5)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • Špagety po horalsku
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    špaget, sušených hub, hrachu, slaniny, másla, mletého masa, červeného vína, rajčatového protlaku, svazek petržele.
    Popis receptu:

    Český způsob přípravy špaget, obsahují hrách a houby. Vcelku vydatné jídlo, které vás zasytí, ideální k obědu! Doma si je děláme velice často.


    Čas přípravy:: 12h
    Čas vaření:: 35m

    Celý recept...

  • RYBÍ POLÉVKA SE ZELENINOU MINESTRONE
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    směs zeleniny, treska, smetana.
    Popis receptu:

    Vynikající rybí polévka, kteoru sme si zamilovali na dovolené


    Čas přípravy:: 0m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • HOUBOVÁ SMAŽENICE
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    hub, vajec.
    Popis receptu:

    Skvělá a přitom tak jednoduchá věc - použitelné jako dobré jídlo, předkrm, svačina, ale i jako poamzánka na chleba.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 10m

    Celý recept...

  • Polévka z červené čočky s noky
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    soupis v receptu.
    Popis receptu:

    Velmi sytá polévka, vhodná i jako hlavní chod. Vhodný recept pro vegetariány.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...