NAKLÁDANÁ RAJČATA S BAKLAŽÁNY

Něco nového z rajčat a přitom ne ze středomoří? Vyzkoušejte ázerbajdžánskou lahůdku!

Obtížnost
Kategorie:  Předkrmy Saláty Zeleninové Vegetariánské  -  Příprava: 2h 10m  -  Doba vaření: 20m  - 
Hodnocení  5.00/5

Ingredience

Pro 4 lidi/í ()


Další údaje o receptu

(Dietní, Vegetariánský)

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány zbavíme slupek, podélně je nakrájíme, posypeme soli a necháme 3-4 hodiny uležet, aby se zbavily hořkosti.
  2. Potom je opláchneme a naplníme nasekanou natí petržele, kopru a máty. Na dno třílitrové sklenice položíme tři bobkové listy, 10 zrnek nového koření a 2-3 stroužky česneku.
  3. Sklenici do poloviny naplníme tvrdými červeno-zelenými rajčaty a zbývající část zaplníme připravenými baklažány. Vše zalijeme nálevem, obsahujícím 4 % cukru, 4 % soli a 1,8-2,0 % octové tresti.
  4. Připravené třílitrové sklenice sterilizujeme ve vařící se vodě po dobu 30-35 minut od začátku varu.

Zanechat komentář

 (5/5)
Vaše jméno
Email
Vaše emailová adresa není používána

Kolik je 3 + 4?

Vaše komentáře pro tento recept (7)

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /users/subreg/6565/arecepty.cz/components/com_yoorecipe/helpers/html/yoorecipeutils.php on line 1157
  • Meruňkový koláč
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    hladké mouky, droždí, mlka, másla.
    Popis receptu:

    Skvělý šťavnatý meruňkový koláč, ochutnejte!


    Čas přípravy:: 40m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • FRANCOUZSKÁ POLÉVKA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    sýr, mléka, brambor, mrkev.
    Popis receptu:

    Jednoduchá a vkusná francouzká polévka, která se skvěle hodí jako první chod.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • ZAPEČENÝ PLNĚNÝ LILEK
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    lilek, cibule, červená paprika, rajčat, parmezánu.
    Popis receptu:

    Vynikající a lehký zapečený lilek.


    Čas přípravy:: 15m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • VEG SVÍČKOVÁ
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    pórek, menší celer, petržel, mrkve, cibule, tofu.
    Popis receptu:

    Velmi chutná alternativa pro milovníky hustých \\\"smetanových\\\" omáček ve vege stylu.


    Čas přípravy:: 15m
    Čas vaření:: 1h

    Celý recept...