Levandule – elixír zdraví

Levandule je krásnou a barevnou květinou, ale je mnohem více. Levandule je maličkým zázrakem, který v sobě ukrývá mnoho léčivých sil. Není proto od věci naučit se využívat blahodárné a léčivé účinky levandule. Protože ozdraví jak vaše tělo, tak i duši. Pojďme se s ní tedy seznámit blíže.

Stévie sladká – sladidlo nové generace

Cukr obsahuje pro mnohé lidi nepřípustné sacharidy, umělá sladidla jsou uměle vyrobená chemikálie, a tak zatěžují organismus každému jejich konzumentovi. Jak nahradit sladkou chuť, aby to neničilo tělo?

  • Bavorská hrachová polévka
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    vody, vepřového masa, sádla, cibule, žlutého hrachu, krupek.
    Popis receptu:

    Bavorská hrachovka se od té naší liší v tom, že do ní patří vepřové maso, my si ji ale doma nemůžeme vynachválit :)


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • Meruňkový koláč
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    hladké mouky, droždí, mlka, másla.
    Popis receptu:

    Skvělý šťavnatý meruňkový koláč, ochutnejte!


    Čas přípravy:: 40m
    Čas vaření:: 20m

    Celý recept...

  • Špagety po horalsku
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    špaget, sušených hub, hrachu, slaniny, másla, mletého masa, červeného vína, rajčatového protlaku, svazek petržele.
    Popis receptu:

    Český způsob přípravy špaget, obsahují hrách a houby. Vcelku vydatné jídlo, které vás zasytí, ideální k obědu! Doma si je děláme velice často.


    Čas přípravy:: 12h
    Čas vaření:: 35m

    Celý recept...

  • PLOV
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    skopového, rýže, přepuštěného másla, rozinek, kizilachty*, cibule, kaštanů, šafránu, vejce.
    Popis receptu:

    Přeneste si do své kuchyněk ousek exotického Ázerbájdžánu s tímto jemným pokrmem


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...