Levandule – elixír zdraví

Levandule je krásnou a barevnou květinou, ale je mnohem více. Levandule je maličkým zázrakem, který v sobě ukrývá mnoho léčivých sil. Není proto od věci naučit se využívat blahodárné a léčivé účinky levandule. Protože ozdraví jak vaše tělo, tak i duši. Pojďme se s ní tedy seznámit blíže.

Stévie sladká – sladidlo nové generace

Cukr obsahuje pro mnohé lidi nepřípustné sacharidy, umělá sladidla jsou uměle vyrobená chemikálie, a tak zatěžují organismus každému jejich konzumentovi. Jak nahradit sladkou chuť, aby to neničilo tělo?

  • Ďáblíci kuřecí
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    kuřecích prsou, anglické slaniny, mladých kopřiv, solamilu, mouky, hořčice, česneku, piva.
    Popis receptu:

    Parádní an etradiční recept pro vaše kuřecí řízky, u nás doma milují hlavně děti


    Čas přípravy:: 20m
    Čas vaření:: 15m

    Celý recept...

  • PILAF SABZA-KOURMA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    skopového, rýže, cibule, přepuštěného másla, natě šťovíku/špenátu.
    Popis receptu:

    Netradiční ázerbajdžánský pilaf na kyselý způsob


    Čas přípravy:: 1h
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • Bábovka
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    cukr, vejce, olej, teplá voda, polohrubá mouka, prášek do pečiva, kakao.
    Popis receptu:

    Klasická domácí bábovka podle tradičního receptu našich maminek a babiček...


    Čas přípravy:: 20m
    Čas vaření:: 45m

    Celý recept...

  • LUSKY NA SMETANĚ
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    sterilovaných faz. lusků, kys. smetany.
    Popis receptu:

    Lahodné fazolky na smetaně, může být i vege, stačí nahradit smetanu například sojovou nebo kokosovou


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...