Levandule – elixír zdraví

Levandule je krásnou a barevnou květinou, ale je mnohem více. Levandule je maličkým zázrakem, který v sobě ukrývá mnoho léčivých sil. Není proto od věci naučit se využívat blahodárné a léčivé účinky levandule. Protože ozdraví jak vaše tělo, tak i duši. Pojďme se s ní tedy seznámit blíže.

Stévie sladká – sladidlo nové generace

Cukr obsahuje pro mnohé lidi nepřípustné sacharidy, umělá sladidla jsou uměle vyrobená chemikálie, a tak zatěžují organismus každému jejich konzumentovi. Jak nahradit sladkou chuť, aby to neničilo tělo?

  • KNEDLO ZELO LILKO
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    lilku, kyselého zelí.
    Popis receptu:

    Vcelku puristická, ale velmi chutná a lehká verze jinak oblíbeného jídla, kterou jsme si zkrátka zamilovali.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 40m

    Celý recept...

  • PILAF SABZA-KOURMA
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    skopového, rýže, cibule, přepuštěného másla, natě šťovíku/špenátu.
    Popis receptu:

    Netradiční ázerbajdžánský pilaf na kyselý způsob


    Čas přípravy:: 1h
    Čas vaření:: 30m

    Celý recept...

  • SALÁT Ázerbájdžán
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    hlávkového salátu, jarní cibulky, ředkviček, okurek, rajčat, kys. smetany.
    Popis receptu:

    Parádní a lehký salát z vysokých hor Kavkazu s chutí orientu


    Čas přípravy:: 5m
    Čas vaření:: 10m

    Celý recept...

  • Dušené drůbeží maso s květákem po arabsku
    Obtížnost:
    Hodnocení:
    Použité suroviny:
    stroužků česneku, cibule, květák, rajčatového protlaku, kuřecího.
    Popis receptu:

    Jestli se nebráníte trosku orientální kuchyně je tento pokrm přímo pro vás.


    Čas přípravy:: 10m
    Čas vaření:: 45m

    Celý recept...